Balans privé-werk bij banken trekt Belgen aan

3 mei 2017

Belgen vinden de banken-verzekeraars relatief aantrekkelijke werkgevers. Van alle sectoren waar ze graag zouden werken, zetten ze de financiële sector op een achtste plaats. De sector scoort vooral goed op de onderdelen “balans privé-werk” en “financiële gezondheid”. De Belgen belonen de financiële sector hierop tweemaal met een tweede plaats. Dat blijkt uit het Employer Brand Research 2017 van Randstad.

Loon primeert

Belgen beoordelen een potentiële werkgever op heel wat criteria. De top-vijf bestaat uit loon en voordelen, werksfeer, werkzekerheid, balans werk-privé en flexibele werkregelingen.

De sector die het best lijkt te scoren op deze criteria is farmaceutica, gevolgd door media en aeronautica. De financiële sector staat op de achtste plaats op een totaal van 22. Daarmee nestelt de sector zich in de subtop.

Banken bieden goede balans privé-werk

Vooral wat betreft “balans privé-werk” en “financiële gezondheid” presteert de financiële sector sterk. Belgen quoteren hem op deze onderdelen twee keer als tweede meest aantrekkelijke sector.

Kijken we naar de individuele bedrijven dan staat DEME (Dredging International) helemaal bovenaan. Pairi Daiza en Janssen Pharmaceutica vervolldigen het podium.

Meer informatie

Meer informatie over de Employer Brand Research 2017 vindt u terug op de site van Randstad.

Meer over: