Opleiding

  • De financiële sector zit in een fundamentele transformatie. De evolutie van de technologie ligt daarvan aan de basis. Uiteraard heeft dit een impact op de mensen die actief zijn in de sector. Om die transformatie in goede banen te leiden, lanceert Febelfin vandaag, samen met LBC-CNE en BBTK-SETCa, het project Talentmobiliteit. Het project begeleidt bankmedewerkers die bij hun eigen werkgever op een doodlopend spoor zitten in de overstap naar een nieuwe job. Ook buiten de financiële sector.

  • Morgen nemen 75 Belgische klassen het tegen elkaar op in de geldquiz van Wikifin, en Febelfin. Ze krijgen 30 financiële vragen voorgeschoteld uit het dagelijkse leven. De klas die het snelst de juiste antwoorden geeft, stoot op 7 mei door naar de Europese finale. Daar strijdt ze samen met 26 andere nationale winnaars om de titel van financieel meest vaardige klas van Europa.

  • Vandaag treedt Wien De Geyter, Secretaris-Generaal bij Febelfin, aan als nieuwe voorzitter van Febelfin Academy. Ze neemt de fakkel over van Werner Abelshausen, die 11 jaar lang aan het roer stond van het opleidingscentrum voor de financiële sector.

  • Op 1 oktober 2017 geeft huidig Febelfin CEO Michel Vermaerke de fakkel door aan Karel Van Eetvelt. Na meer dan een decennium bij Febelfin kan Michel pagina’s lang vullen met verhalen, anekdotes en goede raad. Het uitgelezen moment diende zich dan ook aan om hem aan het woord te laten in de Febelfin 360° newsletter.

  • Anno 2017 vindt cloud computing steeds meer ingang op de werkvloer. Lokaal geïnstalleerde kantoorsoftware wordt daarbij vervangen door webgebaseerde oplossingen. Naast een kostenbesparend aspect biedt cloud computing vaak nog andere opportuniteiten, ook voor de financiële sector. Tijdens een studienamiddag van Agoria en Febelfin ontdekt u alle trendse en real-life cases en krijgt u richtlijnen mee om cloud computing succesvol te integreren in uw organisatie. Leden van Febelfin nemen gratis deel.

  • Eind vorig jaar stapte Febelfin Academy in het dONUS programma van de Quintessence Group. Het principe van dONUS is even simpel als vooruitstrevend: zowel werknemer als werkgever storten een bepaald budget op een “leerrekening”. Dat leergeld kan de werknemer besteden om zichzelf verder te ontwikkelen en levenslang bij te leren. 

  • Zin om u steeds verder te blijven ontplooien en nieuwe skills aan te leren? Dat is exact wat de nieuwe Febelfin Academy opleidingsbrochure voor u in petto heeft! Naast het vertrouwde opleidingsaanbod bevat de brochure ook heel wat nieuwe items. Aarzel niet en schrijf u snel in! 

  • Binnen iets meer dan een maand wordt het nieuwe jaar ingezet. Traditiegetrouw gaat dit gepaard met een aantal wijzigingen in alle domeinen van het dagdagelijkse leven. Ook op financieel en economisch vlak is dit niet anders. 

  • Febelfin Academy, het opleidingsinstituut van de financiële sector, viert vandaag haar tiende verjaardag. Met meer dan 500 opleidingen en workshops per jaar en 300 trainers in hun netwerk is de Academy het voorbije decennium uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de sector. Meer dan ooit maakt ze haar slagzin waar: learning, key for evolution!

  • Begin deze maand stelde Febelfin Academy de nieuwste aanwinst uit haar opleidingsstal voor: "Informatiebeveiliging", een e-learning omtrent cybersecurity voor werknemers. Deze primeur ontging ook Jobat niet. Het vacaturemagazine - dat tijdens het weekend de krant De Standaard vergezelt - dompelde zich onder in de wereld van Febelfin Academy en besloot dat levenslang leren cruciaal is. 

Pagina's