Kaartbetalingen centraal binnen de Week van de Veiligheid

17/10/2016

Vandaag trapt Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, de Week van de Veiligheid af. De rode draad gedurende de ganse week is het bestrijden van winkelcriminaliteit.

Binnen die thematiek wordt de campagne "Betalen? Met de kaart uiteraard" volop in de kijker geplaatst. Kaartbetalingen zijn dan ook een stuk veiliger dan cash geld, zowel voor de consument als voor het winkelpersoneel.

Ook Febelfin promoot volop de campagne!

 

Persbericht Comeos

Hieronder kunt u het persbericht lezen dat Comeos heeft uitgestuurd over de Week van de Veiligheid en de campagne "Betalen? Met de kaart uiteraard!":

Op naar 20 miljoen kaartbetalingen

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, organiseert deze week voor het eerst een Week van de Veiligheid. Daarbij motiveert Comeos de klanten om zoveel mogelijk met de kaart te betalen. De Belg haalt geregeld zijn bankkaart boven, maar toch bestaat er in ons land nog een groeimarge voor elektronische betalingen.

Kaartbetalingen zitten overal in Europa in de lift. Ook in België wordt steeds meer elektronisch betaald, maar uit de cijfers van de ECB blijkt dat onze groei niet meteen die van sommige Europese buren, zoals Nederland, evenaart.

Grafiek: Evolutie kaartbetalingen in enkele Europese landen (Bron: ECB)

Er bestaat dus nog ruimte voor meer kaartbetalingen in België. Vorig jaar noteerde Worldline 19,2 miljoen transacties tijdens de derde week van oktober. “Dit jaar streven we ernaar de kaap van 20 miljoen transacties te overschrijden tijdens onze Week van de Veiligheid. Als we met z’n allen daarin slagen, schenkt Worldline 5.000 euro aan Goods to Give, een vzw die nieuwe en onverkochte artikelen inzamelt en wegschenkt aan de minst bedeelden over heel België,” aldus Dominique Michel, CEO van Comeos.

Betalen? Met de kaart uiteraard!

Het zoveel mogelijk beperken van cash geld kadert in de Week van de Veiligheid die Comeos voor het eerst organiseert: “Cash geld is altijd een veiligheidsrisico, als we de hoeveelheid cash geld tot een minimum kunnen beperken, zetten we al een grote stap vooruit.” De handelaars zullen het kaartgebruik in de winkel promoten en ook Febelfin, de overkoepelende federatie van de financiële sector werkt mee.

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid van Comeos wordt mee door het gerecht ondersteund. Verschillende parketten organiseren themazittingen rond winkelcriminaliteit. In het kader van de Week van de Veiligheid zal Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op dinsdag 18 oktober verschillende winkels bezoeken in de City2 in Brussel. De uitbaters zullen getuigen over hun persoonlijke ervaring met agressie in hun winkel.

De Week van de Veiligheid loopt van 17 tot 23 oktober. Het volledige programma is terug te vinden op de website van de Week van de Veiligheid

Meer over: