Nieuws

 • 31 juli 2017

  Begin juli 2017 heeft de AFME een nieuw rapport uitgebracht met als titel ‘Bridging to Brexit: insights from European SMEs, Corporates and Investors – Assessing changes needed to the provision and use of wholesale banking and capital markets services’. Ze werkte daarvoor samen met Clifford Chance, de opdracht ging uit van The Boston Consulting Group. Doel van de studie: nagaan wat de impact van de brexit is op kmo’s, grote ondernemingen en investeerders.

 • 19 juli 2017

  Een nieuwe financiële crisis zou in de opkomende markten broeien en hard kunnen toeslaan. In zijn jaarlijkse rapport maakt de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) – de centrale bank voor centrale banken – gewag van een mogelijke crisis en groeivertraging in landen zoals China.

 • 23 december 2016

  Hoe zullen regelgevende thema’s de toekomst van de financiële sector beïnvloeden? En hoe kunnen bedrijven tegemoet komen aan de vele uitdagingen die hen te wachten staan? U leest het antwoord in het laatste “Financial Markets Regulatory Outlook 2017” van Deloitte. Wij vatten de belangrijkste conclusies hieronder voor u samen.

   

 • 16 november 2016

  Volgens KPMG zal het rendement van banken niet snel opnieuw stijgen. Het adviesbureau voorziet op zowel korte als lange termijn geen aanzienlijke verbeteringen, mede door de lage rentestand, het hoge aantal probleemleningen en de groeiende kosten van regelgeving.

 • 12 september 2016

  Het debat over de lage rentes van spaarboekjes en de rendabiliteit van de banken, was de voorbije weken niet uit de pers weg te denken. Maar waarom is het voor de banken belangrijk om deze koers aan te houden? Eén en ander wordt verduidelijkt in het opiniestuk dat Febelfin schreef voor La Libre Entreprise, een weekendbijlage van de Franstalige krant “La Libre Belgique” gericht op ondernemingen.

 • 9 september 2016

  Ondanks de zware hervormingen na de financiële crisis, blijven de uitdagingen voor de banksector legio, stelt KPMG op basis van onderzoek. Banken zullen vooral extra energie moeten steken in het bepalen van hun strategische koers en het opnieuw definiëren van hun businessplannen.

 • 4 maart 2016

  De nieuwste editie van de Febelfin 360° newsletter is uit! Vraagt u zich ook af wat de toekomst is van de financiële sector in België? Een groep van acht experten heeft zich een jaar lang over deze vraag gebogen, op vraag van Minister Johan Van Overtveldt. Febelfin sprak af met drie leden van deze expertengroep voor een boeiend rondetafelgesprek. 

 • 12 mei 2014

  Recent onderzoek van Optima en de Vlerick Business School leert dat slechts 42% van de Belgen zich financieel gelukkig zou voelen. Een bevinding die in lijn ligt met die van vorig jaar (toen toonde 38% van de Belgische burger zich gelukkig op financieel vlak).

 • 26 maart 2014

  "De financiële sector heeft een aantal woelige jaren achter de rug. Maar nu profileert hij zich terug als de beste leerling uit de klas", staat te lezen op de website van ActuaTV. Het zinnetje vat een reportage samen waarin Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van Febelfin, tekst en uitleg heeft over de transformatie de financiële sector heeft doorgemaakt sinds het uitbreken van de financiële crisis.

 • 30 september 2013

  Zondag 29 september 2013 was Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van Febelfin, te gast in het VRT-programma "De Zevende Dag". Samen met drie andere studiogasten debatteerde hij over het thema "Is er genoeg politieke moed om nieuwe bankencrisis af te wenden". Hij bracht het bankenlandschap anno 2013 in kaart en toonde hiermee aan dat 2008 achter ons ligt.

Pagina's