Wien De Geyter wordt nieuwe voorzitter van Febelfin Academy

8 december 2017

Vandaag treedt Wien De Geyter, Secretaris-Generaal bij Febelfin, aan als nieuwe voorzitter van Febelfin Academy. Ze neemt de fakkel over van Werner Abelshausen, die 11 jaar lang aan het roer stond van het opleidingscentrum voor de financiële sector.

Wien De Geyter is geen onbekende voor Febelfin Academy. Zo zetelt ze, als Secretaris-Generaal bij Febelfin, al 3 jaar als afgevaardigd bestuurder in de Raad van Bestuur van het opleidingscentrum.

Samen met Managing Director Ann Vanlommel, het team van Febelfin Academy en de Raad van Bestuur zal Wien verder bouwen aan de weg die Febelfin Academy de jongste jaren heeft afgelegd. Sinds de oprichting van het opleidingscentrum in 2006 is Febelfin Academy uitgegroeid tot de referentie op het gebied van kwalitatieve opleidingen op maat van de financiële sector.

Carrièrepad

Wien begon in 1999 haar carrière bij Febelfin op het sociaal departement en groeide vervolgens geleidelijk aan door naar haar huidige functie (sinds 2009) als Secretaris-Generaal. Vandaag maakt human ressources nog steeds een wezenlijk deel uit van haar takenpakket en voert ze voor de banksector de sociale onderhandelingen met de vakbonden.  Samen met haar externe mandaten als rechter in beroep in sociale zaken en haar lidmaatschap van diverse financiële belangenorganisaties en parastatale instellingen kan ze uit heel wat expertise putten om haar nieuwe rol als voorzitter bij Febelfin Academy in te vullen.

“Levenslang leren is - anno 2017 - voor elke medewerker belangrijk. Febelfin Academy speelt perfect in op die behoefte en zet, onder meer door haar hybride leervormen (combinatie van klassikaal lesgeven en e-learning), in op opleiding op maat van elke medewerker. Zelf hecht ik veel belang aan persoonlijke ontwikkeling en loopbaanplanning. Over de jaren heen heb ik ondervonden hoe belangrijk dit is: jezelf leren kennen, ervoor zorgen dat jouw talenten worden ingezet in de onderneming, je via training verder ontwikkelen en erover waken dat je valkuilen uitdagingen worden”, zegt Wien De Geyter.

Febelfin Academy is alvast enthousiast om samen de uitdaging aan te gaan en wenst de nieuwe Chairwoman veel succes bij de uitoefening van haar functie aan het hoofd van de Academy.

Meer over: